Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA bile bozuluyor

Yaz Aylarında Cildinizi Doğru Koruyun

Hepimiz yaz aylarında güneşin tadını çıkarmak ve bronz bir tene sahip olmak isteriz. Ancak bu hedefe ulaşırken doğru adımları atmamız çok önemlidir. Yaz gelmeden cildimizi güneşe hazırlamak için bronzlaştırma yöntemlerine başvurmak yaygın bir hatadır. Oysa en doğru yol, cildimizi koruyarak güneşin keyfini çıkarmaktır. Cilt tipinize uygun bir güneş kremi kullanarak sağlıklı bir bronzluk elde edebilirsiniz.

Güneş ışınlarıyla temas sonucu cildinizde oluşan bir yanık bile zararlı olabilirken, suni bronzluk cildiniz için daha büyük riskler taşır. Cilt koyulaştıkça, melanin üretimi artar ve bu da UV ışınlarına karşı bir savunma mekanizması olarak ortaya çıkar. Ancak bu doğal koruyucu mekanizma yeterli değildir ve cildinizde hasar oluşabilir.

Dermatologlar, her gün en az 30 SPF koruma sağlayan güneş kremlerinin kullanılmasını önermektedir. Uzun vadede UV maruziyeti, cilt kanserine neden olabilen DNA mutasyonlarına yol açabilir. Bu nedenle cildinizi korumak önemlidir.

Bronzluk hoş bir görüntü olabilir ancak kırışıklıklar, lekeler ve cilt kanseri riski gibi olumsuz sonuçları da beraberinde getirebilir. Bu nedenle yaz aylarında güneşlenirken doğru koruma tedbirlerini almanız önemlidir. Doktorunuza danışarak cildiniz için en uygun koruyucu ürünü seçebilir ve cildinizi sağlıklı bir şekilde bronzlaştırabilirsiniz.

Related Posts

Kalça kırığı kader değil

Osteoporozun en çok korkulan sonucu kalça kırığıdır. Çoğu zaman bir düşme ile başlar ve hayat boyu sürecek sorunlar kalır. Kırıktan sonra ameliyat, uzun hastane süreçleri, yürüme kaybı ve bağımsızlığın yitimi söz konusu. Peki kimler daha riskte, ne yapabiliriz?

Yanlış pişirilen et kansere davetiye çıkarabilir

Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, sağlıklı bir bayram için doğru beslenme önerilerini sıraladı. Özbingül, “Eti sebzelerle pişirin, mangalda yüksek ısıdan kaçının, etleri dinlendirerek ve marine ederek tüketin” uyarılarında bulundu.

Sağlık BakanlığI’ndan “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” uyarısı: İnsandan da bulaşabiliyor!

Sağlık BakanlığI’ndan “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” uyarısı: İnsandan da bulaşabiliyor!

Çocuklarda Bağırsak Enfeksiyonu Belirtileri

Çocuklarda bağırsak enfeksiyonu belirtileri nelerdir? Uzmanlar, çocuklarda sık görülen bağırsak enfeksiyonu belirtileri ve tedavileri hakkında bilgi verdi.

Bakanlık tek tek ifşa etti: Vitamin diye satmışlar ama…

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehlikeye atan sahte ürünlere karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son kontrollerde, vitamin ve kolajen adı altında piyasaya sürülen bazı ürünlerde beyan edilen maddeler tespit edilemedi.

Vakalar arttı: Yurttaşlara zehirli mantar uyarısı!

Acil Tıp Uzmanı Dr. Ömer Faruk İşleyen, bahar mevsimi ile birlikte vatandaşları doğada topladıkları mantarlarla ilgili uyararak, “Doğadan toplanan mantarların bilinçsizce tüketilmesi son derece tehlikelidir” dedi.