Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA bile bozuluyor

Yaz Aylarında Cildinizi Doğru Koruyun

Hepimiz yaz aylarında güneşin tadını çıkarmak ve bronz bir tene sahip olmak isteriz. Ancak bu hedefe ulaşırken doğru adımları atmamız çok önemlidir. Yaz gelmeden cildimizi güneşe hazırlamak için bronzlaştırma yöntemlerine başvurmak yaygın bir hatadır. Oysa en doğru yol, cildimizi koruyarak güneşin keyfini çıkarmaktır. Cilt tipinize uygun bir güneş kremi kullanarak sağlıklı bir bronzluk elde edebilirsiniz.

Güneş ışınlarıyla temas sonucu cildinizde oluşan bir yanık bile zararlı olabilirken, suni bronzluk cildiniz için daha büyük riskler taşır. Cilt koyulaştıkça, melanin üretimi artar ve bu da UV ışınlarına karşı bir savunma mekanizması olarak ortaya çıkar. Ancak bu doğal koruyucu mekanizma yeterli değildir ve cildinizde hasar oluşabilir.

Dermatologlar, her gün en az 30 SPF koruma sağlayan güneş kremlerinin kullanılmasını önermektedir. Uzun vadede UV maruziyeti, cilt kanserine neden olabilen DNA mutasyonlarına yol açabilir. Bu nedenle cildinizi korumak önemlidir.

Bronzluk hoş bir görüntü olabilir ancak kırışıklıklar, lekeler ve cilt kanseri riski gibi olumsuz sonuçları da beraberinde getirebilir. Bu nedenle yaz aylarında güneşlenirken doğru koruma tedbirlerini almanız önemlidir. Doktorunuza danışarak cildiniz için en uygun koruyucu ürünü seçebilir ve cildinizi sağlıklı bir şekilde bronzlaştırabilirsiniz.

Related Posts

Tıp çare olamadı: Kolu şişen ve vücudunu yaralar saran kadının hayatı kabusa döndü

Adana’da 4 çocuk annesi Şadiye Açin’in 8 yıl önce başlayan rahatsızlığı nedeniyle kolu şişerken, vücudunda oluşan iyileşmeyen yaralar da hayatını kabusa çevirdi.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Grip ve COVID-19’u öldüren duvar boyası geliştirildi

Bilim insanları, zararlı mikropları yok eden yeni bir duvar boyası geliştirdi. Yenilikçi boya, düşük maliyetli ve dayanıklı bir malzeme olması sayesinde geniş kullanım potansiyeline sahip.

Kars’ta ‘güzelavrat’ otu tüketen 8 çocuk zehirlendi

Kars’ta halk arasında, ‘güzelavrat’ olarak bilinen yabani otu yiyen 8 çocuk zehirlendi. Uzman Dr. Aslı Sezal Çubukçu, ailelerin bu bitkilerin etkilerine karşı çocuklarını uyarması gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir