Araç muayene istasyonları 20 yıllığına MOI’ye devredildi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Komisyonu tarafından Araç Muayene İstasyonları Özelleştirildi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Komisyonu, özelleştirme kapsam ve programında bulunan 1. Bölge ve 2. Bölge Araç Muayene İstasyonlarının yapım, bakım ve işletme hizmetlerini, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun kapsamında “işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar” yöntemi ile 20 yıl süreyle özelleştirdi.

890 MİLYON DOLAR ÖDEMEYİ GARANTİLEDİ

1. Bölge Araç Muayene İstasyonları için 830 milyon ABD doları, 2. Bölge Araç Muayene İstasyonları için ise 890 milyon ABD doları karşılığında MOI Ortak Girişim Grubu’na devredildi.

İhale şartları gereği, MOI Ortak Girişim Grubu’nun yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde, teminatlarının idare lehine irat kaydedileceği ve özelleştirme hakkının, 1. Bölge için 825 milyon ABD doları, 2. Bölge için ise 884 milyon ABD doları bedelle en yüksek ikinci teklifi veren AGTT Ortak Girişim Grubu’na geçeceği açıklandı. Ancak, AGTT Ortak Girişim Grubu da sözleşme şartlarını yerine getirmezse, ihale iptal edilecek.

Devir işlemleri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülecek olup, karar 4046 sayılı Kanunun 3’üncü maddesi ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8’inci maddesi doğrultusunda alındı.

Related Posts

Ünlü sporcu “kanserim” dedi! Bağışçıları kandırmak için burnuna iPhone kablosu soktu

İrlandalı Hurling yıldız Dj Carey kanser olduğunu iddia ederek bağışçıları dolandırdı. Ünlü spor yıldızı insanları inandırmak için burnuna iPhone kablosu soktu.

Hatay’da yangın büyüyor

Türkiye’nin ormanlık alanları alev alev yanıyor. İzmir’de ortaya çıkan yürek yakıcı görüntülerin bir benzeri de Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşanıyor. Karaseke bölgesinde çıkan yangın genişleyerek devam ediyor

Pezeşkiyan: İran Silahlı Kuvvetleri savaşın bölgeye yayılmasını engelledi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hankendi’de düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) 17’nci Zirve Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “İran Silahlı Kuvvetleri, BM Şartı’nın 51’inci maddesine dayanarak meşru müdafaa hakkı çerçevesinde İran halkını, ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savundu. Verilen kararlı karşılıkla saldırganlara unutulmaz bir ders verildi ve savaşın bölgeye yayılmasına engel oldu” dedi.

Yunanistan’da yangın kâbusu sürüyor: Yerleşim yerleri tahlikede, tahliyeler başladı

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın güneydoğusunda bulunan Koropi kasabasında öğle saatlerinde çıkan yangın nedeniyle itfaiye alarma geçti. Yangın, Agios Dimitrios bölgesinde kuru otların bulunduğu alanda başladı. Ancak kuvvetli rüzgârlar sebebiyle …

Dışişleri Bakanlığı’ndan Batı Şeria’nın ilhakına yönelik çağrılara tepki: En güçlü şekilde reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bakan ve siyasetçilerin ilhak çağrılarına ilişkin, “Batı Şeria’nın ilhakına yönelik ifadeleri en güçlü biçimde reddediyoruz. Bu tür beyanlar, İsrail’in uluslararası hukuka aykırı yerleşim politikalarının ve işgali kalıcı hale getirme yönündeki çabalarının açık bir göstergesidir.” dedi.

Avrupa’nın yeni nesil meteoroloji uydusu MTG-S1 uzaya başarıyla fırlatıldı

Avrupa’nın yeni nesil hava durumu uydusu Meteosat Üçüncü Nesil-Sounder 1 (MTG-S1), ABD’nin Cape Canaveral Üssü’nden uzaya başarıyla fırlatıldı.