Amerika’da 14 eyaletten DOGE davası: Musk’a kontrolsüz yetki verildi

New Mexico, Arizona, Michigan, California, Connecticut, Hawaii, Maryland, Massachusetts, Minnesota, Nevada, Oregon, Rhode Island, Vermont ve Washington eyaletleri Trump, Musk ve DOGE’ye karşı dava açtıklarını duyurdu.

‘KONTROL EDİLEMEYEN GÜÇ’

AA’nın The Hill gazetesinden aktardığı habere göre, 14 eyaletin açtığı davanın dilekçesinde Musk’ın DOGE’nin yöneticisi konumundaki görevinin “anayasaya aykırı olduğu” ifade edilerek ABD’li milyardere verilen yetki “sınırsız ve kontrol edilmeyen güç” şeklinde nitelendirildi.

Musk’ın görevine gelmesi için aday gösterilmediği veya Senato tarafından onaylanmadığı ifade edilen dilekçede, ABD’li milyarderin DOGE’nin yöneticiliğini yapmasının “anayasaya aykırı” olduğu savunuldu.

Dilekçede, “Bu durumun ulusa teşkil ettiği riskin farkında olmayan Başkan Trump, Kongre’den düzgün, yasal yetkilendirme ve faaliyetlerine ilişkin makul gözetim olmadan Bay Musk’a neredeyse kontrolsüz yetki verdi” ifadesi kullanıldı. Dilekçede, milyarder iş adamının yetkilerine son verilmesi talep edildi.

Musk yönetimindeki DOGE, 20 Ocak’ta yemin ederek ABD Başkanlığını üstlenen Donald Trump tarafından “federal israfı engelleme” hedefiyle oluşturulmuştu.

MUSK’TAN DAVA TEPKİSİ

Musk, sahibi olduğu X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada son dönemlerde Trump’ın başkanlık kararnamelerine karşı açılan davalara tepki gösterdi.

Musk, “Herhangi bir yerdeki herhangi bir yargıç, her başkanlık eylemini her yerde durdurabiliyorsa demokraside yaşamıyoruz demektir.” değerlendirmesinde bulundu.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Son Dakika… Çankırı’da orman yangını çıktı

Çankırı’nın Yapraklı ilçesinde orman yangını çıktı.

Samsun’da seyir halindeki otomobil yandı

Samsun’un Atakum ilçesinde seyir halindeki bir otomobil, motor kısmından çıkan yangın sonucu alevlere teslim oldu.

Kayserispor-Beşiktaş maçının bilet fiyatları belli oldu

Kayserispor, Beşiktaş ile oynanacak olan ilk hafta maçının bilet fiyatlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar: Kazakistan ile ticaret hedefimiz 15 milyar dolar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. “Kazakistan bölgenin en büyük ekonomisi bizim de bölgedeki en büyük ticari ortağımız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ticaret hacminde 15 milyar dolar seviyesini hedef alarak yolumuza devam ediyoruz. Yatırımlarımız 5 milyar dolar seviyesine ulaştı. Kazakistan Türk vatandaşlarına vize muafiyet süresini 90 güne çıkardı” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gazze’den Nazi kamplarından çok daha kötü, daha vahşi, insanlık dışı fotoğraflar geliyor. Dünyanın gözleri önünde bir halk açlık ve susuzlukla öldürülüyor. Gazze halkına soykırım uygulayanların hukuk ve tarih önünde hesap verdiğini inşallah göreceğiz” dedi.

Gazze krizi derinleşiyor | Hollanda’dan İsrail’e diplomatik tepki: Büyükelçi çağrıldı, seyahat yasağı ve yaptırımlar yolda

Gazze krizi derinleşiyor | Hollanda’dan İsrail’e diplomatik tepki: Büyükelçi çağrıldı, seyahat yasağı ve yaptırımlar yolda

IDEF 2025 Fuarı’nda Son Gün Yoğunluğu

IDEF 2025 Fuarı’nın son gününde ziyaretçiler, savunma sanayindeki yenilikleri keşfetti.