Almanya genelinde havai fişek satışı yasaklanabilir

Almanya’da Havai Fişek Satışının Yasaklanması Gündemde

Almanya genelinde havai fişek satışının tamamen yasaklanması talep edilen bir önerge kabul edildi. Ayrıca, eyaletlere yasak ve izin bölgeleri oluşturma konusunda daha fazla yetki verilmesi ve yasa dışı patlayıcı maddelerin kullanımına karşı daha sıkı önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor.

Önergenin sahibi, Friedrichshain/Kreuzberg ilçesinden bir parti üyesi, havai fişeklerin insanlar ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. “Şehirde dışarı çıkmak cesaret istiyor. Havai fişekler astım hastaları için tehlikeli hale getiriyor, sokaklar çöplere bürünüyor. Ayrıca, havai fişekler hayvanlar için gerçek bir kabustur. Yaban hayvanları paniğe kapılıyor, kirpiler uykusundan uyanıyor, kuşlar gökyüzünden düşüyor, evcil hayvanlar ise aşırı strese giriyor,” şeklinde konuştu.

“Tek Çözüm Genel Bir Yasak”

Yeşiller’in Federal Meclis Grup Başkanı Britta Haßelmann daha önce seçim programında mevcut ifadeleri desteklemişti. Bu ifadeler, ülke genelinde bir yasak yerine, şehirlerin ve belediyelerin kendi bölgelerinde yasaklar uygulayabilmesi için yasal bir çerçeve oluşturulmasını savunuyordu. Havai fişek yasağı için Ocak ayında başlatılan dilekçeler 1,5 milyon imza toplamış ve Federal İçişleri Bakanlığı’na sunulmuştu. Alman Çevre Yardımı Genel Müdürü Jürgen Resch, “Yılbaşı gecesi yapılan havai fişek gösterileri büyük zararlara neden oluyor. Her yıl birçok insan yasal havai fişeklerle dahi sakat kalıyor, ciddi şekilde yaralanıyor veya hayatını kaybediyor. Yılbaşı gecesi yaşanan kaotik duruma karşı tek çözüm genel bir yasak” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yılbaşı gecesinde Almanya genelinde havai fişekler nedeniyle beş kişi hayatını kaybetmiş ve birçok kişi yaralanmıştı. Ayrıca, Berlin’in Schöneberg semtinde yasa dışı patlayıcı bir apartmana büyük zarar vermişti.

Related Posts

Son Dakika… Çankırı’da orman yangını çıktı

Çankırı’nın Yapraklı ilçesinde orman yangını çıktı.

Samsun’da seyir halindeki otomobil yandı

Samsun’un Atakum ilçesinde seyir halindeki bir otomobil, motor kısmından çıkan yangın sonucu alevlere teslim oldu.

Kayserispor-Beşiktaş maçının bilet fiyatları belli oldu

Kayserispor, Beşiktaş ile oynanacak olan ilk hafta maçının bilet fiyatlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar: Kazakistan ile ticaret hedefimiz 15 milyar dolar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. “Kazakistan bölgenin en büyük ekonomisi bizim de bölgedeki en büyük ticari ortağımız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ticaret hacminde 15 milyar dolar seviyesini hedef alarak yolumuza devam ediyoruz. Yatırımlarımız 5 milyar dolar seviyesine ulaştı. Kazakistan Türk vatandaşlarına vize muafiyet süresini 90 güne çıkardı” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gazze’den Nazi kamplarından çok daha kötü, daha vahşi, insanlık dışı fotoğraflar geliyor. Dünyanın gözleri önünde bir halk açlık ve susuzlukla öldürülüyor. Gazze halkına soykırım uygulayanların hukuk ve tarih önünde hesap verdiğini inşallah göreceğiz” dedi.

Gazze krizi derinleşiyor | Hollanda’dan İsrail’e diplomatik tepki: Büyükelçi çağrıldı, seyahat yasağı ve yaptırımlar yolda

Gazze krizi derinleşiyor | Hollanda’dan İsrail’e diplomatik tepki: Büyükelçi çağrıldı, seyahat yasağı ve yaptırımlar yolda

IDEF 2025 Fuarı’nda Son Gün Yoğunluğu

IDEF 2025 Fuarı’nın son gününde ziyaretçiler, savunma sanayindeki yenilikleri keşfetti.