Afyon Pastırması AB’de Coğrafi İşaret Başvurusu Onaylandı

AVRUPA Birliği Komisyonu tarafından coğrafi işaret başvurusu uygun bulunan Afyon Pastırması, bugün AB Resmi Gazetesi’nde yayımlandı. Üç aylık itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından Avrupa Birliği’nde tescillenecek.

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Prof. Dr. Zeki Durak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünlerini uluslararası düzeyde tanıtma ve koruma çalışmalarının sürdüğünü belirterek şunları dedi:

“Ülkemizin yerel değerlerini coğrafi işaret tesciliyle uluslararası arenada markalaştırma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Afyon Pastırması, üç aylık itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından Avrupa Birliği’nde tescillenecek. Bugün itibarıyla Avrupa Birliği’nde tescilli 30 coğrafi işaretimiz bulunuyor ve 5’i ilan aşamasında olmak üzere 79 başvurumuzun işlemleri devam ediyor.”

Durak, coğrafi işaretlerin önemine değinerek, bu tescillerin yerel üreticilere ekonomik katkı sağladığını ve geleneksel üretim yöntemlerinin korunmasına yardımcı olduğunu vurguladı. Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünlerini uluslararası düzeyde tescil ettirme çalışmalarının kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.

Related Posts

Genel tarım sayımına ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi Resmi Gazete’de

Genel tarım sayımı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğinde yapılan çalışmaların sonuçlandırılması ve güncel saha verilerinin elde edilmesi hedefleri doğrultusunda iki aşamada gerçekleştirilecek.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Seçim sonucu şaşırtmadı: MÜSİAD’a yeni AKP’li başkan!

MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Etkinlikte, yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi ve eski AKP Düzce Milletvekili aday adayı Burhan Özdemir, MÜSİAD Genel Başkanlığı’na seçildi.

500 kişiye iş verecekti: Otomotiv devi yatırımdan vazgeçti iş umudu yattı

Nissan Motor, Japonya’nın güneybatısındaki Kyushu adasında elektrikli araçlar için planladığı 1,1 milyar dolarlık pil fabrikası yatırımından vazgeçtiğini duyurdu. Ocak ayında açıklanan projede, Kitakyushu kentinde 153,3 milyar yen (yaklaşık 1,1 …

TÜİK, mart ayı sanayi üretim verilerini açıkladı

Türkiye ekonomisinin öncü göstergelerinden biri olan sanayi üretiminde, mart ayında toparlanma sinyalleri geldi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, sanayi üretimi mart ayında bir önceki aya göre %3,4, bir önceki yılın aynı …