Boeing ve FedEx Heyeti, Çinli Yetkililerle Görüşmelere Hazırlanıyor
FedEx CEO’su Rajesh Subramaniam liderliğindeki bir heyetin, Boeing Yöneticileri ve USCBC Başkanı Sean Stein ile birlikte Çinli yetkililerle görüşmelere hazırlandığı belirtiliyor. Reuters’ın henüz haberi doğrulayamadığı bildirildi.
SCMP’ye konuşan bir kaynağa göre, heyetin Çinli yetkililerle bir araya gelerek ticari görüşmeleri canlandırmayı hedeflediği ifade edildi. Aynı zamanda her iki tarafın, bu yıl ABD Başkanı’nın Çin’i ziyaret etmesi için çalıştığı rapor edildi.
Konsey ise yorum talebine hemen yanıt vermedi. Ancak, Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng’in 27-30 Temmuz tarihleri arasında İsveç’te ABD’li yetkililerle bir araya gelerek yeni ekonomik ve ticari görüşmeler yapacağı bilgisi paylaşıldı.
Çin, ABD Başkanı ile kalıcı bir anlaşmaya varmak için 12 Ağustos tarihine kadar süreye ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Aksi takdirde ABD, Çin’e karşı daha yüksek gümrük vergileri uygulama riskiyle karşı karşıya kalabilir.