Aynı kadınla evlenen iki kardeşten ‘Gururluyuz’ açıklaması

Hindistan’ın Sirmaur Bölgesinde Poliandri Geleneği: İki Kardeş Aynı Kadınla Evlendi

Hindistan’ın Sirmaur bölgesindeki Shillai köyünde Hatti kabilesine mensup iki kardeş, geleneksel poliandri geleneğine bağlı kalarak aynı kadınla evlendi. Sunita Chauhan adlı gelin ile damatlar Pradeep ve Kapil Negi, bu kararı tamamen kendi istekleriyle aldıklarını vurguladı.

12 Temmuz’da başlayan düğün töreni, üç gün boyunca devam etti. Trans-Giri bölgesindeki Shillai köyünde gerçekleşen tören, geleneksel halk şarkıları ve danslarla renklendi. Düğün görüntüleri, şimdiden internette viral hale geldi.

NDTV’nin haberine göre gelin Sunita Chauhan, Kunhat köyünden olduğunu belirterek bu geleneği bildiğini ve hiçbir baskı altında kalmadan bu kararı aldığını söyledi.

“KAMUYA AÇIK UYGULADIK ÇÜNKÜ GURURLUYUZ”

Damatlardan Pradeep, “Bu geleneği kamuya açık bir şekilde uyguladık çünkü bununla gurur duyuyoruz. Bu ortak bir karardı” derken; Kapil de “Yurt dışında yaşıyor olabilirim ama bu evlilikle eşimize bir aile olarak sevgi, destek ve istikrar sağlıyoruz” diye konuştu.

ARTIK ÇOK DAHA GİZLİ YAPILIYOR

Himachal Pradesh ile Uttarakhand sınırında yaşayan Hatti topluluğu, yaklaşık üç yıl önce resmen “Planlanmış Kabile” statüsüne kavuştu. Bu kapalı toplulukta poliandri geleneği yüz yıllardır uygulanıyor. Ancak kadınların artan eğitimi ve ekonomik gelişmeler sayesinde bu tür evlilikler günümüzde çok daha nadir görülüyor.

“Jodidara” olarak bilinen bu tür evlilikler Himachal Pradesh gelir yasalarında tanınıyor. Trans-Giri bölgesindeki Badhana Köyü’nde son altı yılda bu tür beş evlilik daha kayıtlara geçti.

Yaşlılara göre bu evlilikler artık çok daha gizli şekilde yapılıyor ve toplumda kabul görüyor olsa da sayıları oldukça azaldı.

TOPRAK BÖLÜNMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN

Uzmanlar, poliandri geleneğinin kökeninde atalardan kalan tarım arazilerinin bölünmesini önlemek olduğunu belirtiyor. Hatti topluluğunun merkezi örgütü olan Kendriya Hatti Samiti’nin genel sekreteri Kundan Singh Shastri, bu geleneğin binlerce yıl önce büyük ailelerin topraklarını koruması için oluşturulduğunu belirtti.

Related Posts

Resmi Gazete’de bugün (21 Temmuz 2025 Resmi Gazete kararları)

Resmi Gazete’de 21 Temmuz 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var? İşte 21 Temmuz 2025 tarihli ve 32962 Sayılı Resmi Gazete ayrıntıları.

Resmi Gazete’de yayımlandı: 52 yıllık petrol anlaşması bitiyor

Türkiye ile Irak arasında 1973 yılında imzalanan ham petrol boru hattı anlaşması 27 Temmuz 2026 itibarıyla sona eriyor.

İran açıkladı! Nükleer görüşmeler İstanbul’da yapılacak

İran devlet televizyonu, İran ile İngiltere, Fransa ve Almanya arasındaki nükleer görüşmelerin 25 Temmuz’da İstanbul’da yapılacağını duyurdu. İRAN VE AVRUPA’DAN TRUMP’I ÇILDIRTACAK KARAR İran ile 2015 nükleer anlaşmasının Avrupalı tarafları olan …

Çaykur Rizespor, Qazim Laçi’yi Transfer Etti

Çaykur Rizespor, Arnavut orta saha oyuncusu Qazim Laçi ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Samandağ’da Boğulma Tehlikesi: Kurtarıldı

Çevlik sahilinde boğulma tehlikesi geçiren yabancı uyruklu kişi kurtarılıp hastaneye kaldırıldı.

Erzurumspor FK, Rizespor’u 1-0 Yendi

Erzurumspor FK, Çaykur Rizespor ile oynadığı hazırlık maçını 1-0 galip tamamladı.