Budist rahiplerle ilişkiye girip şantaj yapan kadın tutuklandı

Tayland’da Budist Rahiplere Yönelik Şantaj Skandalı!

Tayland’da son günlerde yankı uyandıran bir olay meydana geldi. 35 yaşındaki Wilawan Emsawat isimli kadın, iddialara göre bazı Budist rahiplerle cinsel ilişkiye girdi ve bu anları gizlice kaydederek rahiplere şantaj yaptı. Emsawat, toplamda 9 milyon sterlin (yaklaşık 380 milyon baht) karşılığında rahipleri tehdit etti.

Olay, başkent Bangkok’taki önemli bir tapınakta görev yapan ve halk arasında oldukça saygı gören Phra Thep Wachirapamok (Rahip Arch) isimli rahibin aniden rahipliği bırakıp ortadan kaybolmasıyla başladı.

Kaybolan rahibin, Wilawan Emsawat ile gizli bir ilişki yaşadığı ortaya çıktı. Kadın, hamile olduğunu iddia ederek yaklaşık 179 bin sterlin para talep etti. Ancak rahip bu parayı vermediği için, ilişkiyi diğer rahiplere ifşa etti. Bu skandalın ardından rahibin Tayland’dan kaçtığı iddia edildi.

Polis, Wilawan’ın evinde yaptığı aramada beş cep telefonu buldu. Bu telefonlarda, kayıp rahiple ve üst düzey diğer rahiplerle birlikte çekilmiş müstehcen fotoğraf ve videoların bulunduğu belirtildi. Bazı görüntülerde kadının, siyasetçilerle de görüldüğü iddia ediliyor.

Soruşturmayı yürüten polis yetkilisi Albay Anek Taosuparp, kadının rahiplerin güvenini kazandığını, ilişki yaşayarak şantaj yaptığını belirtti.

Wilawan, iki rahip ve bir din hocasıyla ilişki yaşadığını kabul etti. Ayrıca lüks hediyeler, bir Mercedes-Benz SLK200 araç, banka transferleri ve özel banka kartları gibi maddi kazançlar elde ettiğini itiraf etti.

Skandalın ardından Tayland’daki 12 Budist tapınağı soruşturmaya alındı. En az 9 rahip, rahipliği gönüllü olarak bıraktı, bu sayının artması bekleniyor.

Ülkenin en üst düzey Budist kurumu olan Sangha Yüksek Konseyi, olayın ardından daha etkili yaptırımlar içeren yeni düzenlemeler hazırlayacağını duyurdu. Sangha Yasası ve diğer ilgili kanunlar gözden geçirilecek ve Budizm’e olan güveni yeniden kazanmak için çalışmalar yapılacak.

Ulusal Budizm Ofisi, rahiplikten atılan kişilere 7 yıla kadar hapis ve 140.000 baht para cezası verilmesini önerdi. Aynı cezanın, rahiplerle cinsel ilişkiye giren siviller için de geçerli olması planlanıyor.

Budist rahipler, dünyevi arzulardan kaçınmak için bekârlık yemini eder. Ancak bu tür skandallar, Tayland’da rahipler ve tapınaklar hakkındaki güveni ciddi şekilde sarsmaktadır.

Related Posts

Yasak tanımayan rota: Dünyanın en büyük tanker filosunda petrol çatlağı

AB’nin yeni yaptırımlarına karşın Yunan gemilerinin Rus petrolünü taşımaya devam etmesi bekleniyor.

Evli CEO ile müdür, Coldplay konserinde görüntülenmişti; şirket soruşturma başlattı: Davranış standardı belirlemeleri beklenirdi

Evli CEO ile müdür, Coldplay konserinde görüntülenmişti; şirket soruşturma başlattı: Davranış standardı belirlemeleri beklenirdi

Meclis birbirine karıştı! AKP’li vekiller muhalefete saldırdı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), zeytinlik alanlarda maden yasasına yönelik protestolar sırasında muhalefet ve iktidar milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı. Bazı AKP’li milletvekilleri, protesto eden muhalefet milletvekillerinin üzerine yürüdü.

Dürzi planında üç hedef: Böl-parçala-yönet stratejisi

Suriye’yi ateş çemberine almak isteyen İsrail, Dürzi kartını sahaya sürdü. Ülkede istikrarsızlığı derinleştirmeye çalışan işgalci güç, bu kez Süveyde’de gerilimi bahane ederek başkent Şam’ı vurdu.

Resmî Gazete’de bugün (19 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (19 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Canbolat’tan Süveyda’da Ateşkes Çağrısı

Velid Canbolat, Süveyda’da ateşkes ve diyalog çağrısında bulundu, krizin sona ermesini istedi.