Net satışlar ve istihdam arttı

Fortune 500 Türkiye Araştırması Sonuçları Açıklandı: Şirketler Büyümeye Devam Ediyor

Fortune 500 Türkiye araştırması, sıralamada yer alan şirketlerin 2024 yılındaki ekonomik zorluklara rağmen büyüme ve istihdam odaklı stratejilerini sürdürdüklerini ortaya koydu. Listede yer alan şirketlerin toplam net satışları, bir önceki yıla göre yüzde 35.6 artarak 17 trilyon 390 milyar TL’ye yükselirken söz konusu şirketlerin Türkiye’nin GSYİH’ı içindeki payı yüzde 40.1 oldu.

Bu yıl 18’incisi açıklanan, finansal kurumlar ve holdingler dışındaki tüm sektörleri kapsayan Fortune 500 Türkiye 2024 sıralamasında zirvedeki ilk üç değişmedi. Enerji Piyasaları İşletme, 864.8 milyar TL net satış geliriyle bu yılda listeye ilk sırada girerken, Tüpraş (Türkiye Petrol Rafineleri), 810.4 milyar TL satış geliriyle ikinci, 745.4 milyar TL net satış geliriyle THY (Türk Hava Yolları) üçüncü sıradaki yerini korudu. Fortune 500 Türkiye 2024 sıralamasında yer alan ilk 10 şirket 5 trilyon 492 milyar TL net satış geliri ile toplam satışların yüzde 31.6’sını gerçekleştirdi.

Related Posts

Kanal bölgesinde jet ihale süreci

Açıklanan imar planlarına itiraz süreci devam ederken ‘oldubittiye getirme’ ihalelerine çıkıldı. Kanal İstanbul hazırlıklarının sürdüğünü söyleyen şehir plancıları “TOKİ kimseyi umursamadığını gösteriyor” dedi.

Kredi kartı kullanırken yaptığınız bir hata sizi borç batağına sürüklüyor

Nakit alım gücünün günden güne düştüğü bu dönemde vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kartından harcama yapıyor.
İpin ucunu kaçıranlar ise ödemelerini karşılamakta güçlük çekerek çareyi asgari ödeme tutarını ödemekle buluyor. Ama aslında bu durum kredi kartı kullanıcılarını borç batağına sürüklüyor.

En düşük emekli aylığı belli oldu: Emekliye ek zam yok!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yılın ilk yarısına ilişkin TÜFE verisini yüzde 16.67 olarak açıklamasının ardından en düşük emekli aylıkları için gözler AKP’ye çevrildi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bugün yaptığı açıklamada en düşük emekli aylığının 16. 881 TL’ye yükseltileceğini açıkladı.

Haziranda üreticinin enflasyonu yükseldi

TÜİK Haziran ayı üretici fiyatlarını açıkladı. Buna göre haziranda üretici fiyatlar aylık yüzde 2,46 olurken, aylık bazda yüzde 24,45 oldu.

Dolar yükseldi, euro 47 TL!

İsrail-İran gerilimi, ABD’nin ek gümrük tarifeleri ile ilgili açıklamaları küresel piyasaları etkilemeye davam ediyor. Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları ile yükselişe geçen dolar yeni haftaya istikrarını koruyarak girdi. Alım …

Bakan Bolat ihracat rakamlarını açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dış ticaret verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.