İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

Malatya’da İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Anıldı

İsmet İnönü’nün aramızdan ayrılmasının üzerinden tam 51 yıl geçti. Bu özel gün, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Malatya’da düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan’ın konuşmalarına ev sahipliği yapacak olan Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa büyük ilgi vardı.

“İnönü, Yüksek Başarılara İmza Atan Bir Liderdi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İnönü’nün askeri kariyerini öven bir konuşma gerçekleştirirken, onun çalışkanlığını ve başarılarını takdir etti. Bağcıoğlu’nun ifadeleriyle, İnönü, askeri alanda yüksek başarılara imza atmış bir lider olarak anılmaya devam ediyor. Mütevazı ve dürüst kişiliği, sabrı ve kararlılığıyla da dikkat çeken İnönü, ilkelerinden taviz vermeden verdiği kararlarla tanınıyor. Aynı zamanda, milli mücadele yıllarındaki liderliğiyle de iz bırakan İnönü, mükemmel bir stratejist ve geleceği öngörebilen bir lider olarak anılmaktadır. Lozan Konferansı’ndaki başarısı da, diplomasi alanındaki üstünlüğünü kanıtlar nitelikteydi. Onun askeri dehasını görmeyenler, sadece kendi cehaletlerini ortaya koymaktadır.”

“Mustafa Kemal Atatürk’ün Övgüsüne Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan, İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki önemine vurgu yaparak, şunları belirtti: “Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu ve daha pek çok belgeyle sabittir. İnönü, Batı Cephesi’nde yazdığı destanlarla düzenli ordunun zaferine katkıda bulunmuş ender liderlerden biridir. Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olan İkinci İnönü Muharebesi’nde gösterdiği üstün başarı, Atatürk tarafından da övgüyle karşılanmış ve nadir görülen başarılı komutanlar arasında yerini almıştır.”

Related Posts

İran, İsrail’in Suriye saldırılarını kınadı

İran, İsrail’in Suriye’deki saldırılarını kınayarak, bu saldırıların durdurulması için derhal ve etkili şekilde hareket edilmesi çağrısında bulundu.

Çerkezköy’de fabrika yangını: Patlama sesleri duyuluyor, bölgeye girişler durduruldu

Çerkezköy’de bir fabrikada yangın çıktı. Fabrikadan zaman zaman patlama sesleri yükseliyor. Alevlere müdahale sürerken, ekipler bölgeye girişleri kapattı.

Bakırköy’de iş yeri yangını

Bakırköy’de bir iş yerinde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Çerkezköy’de yangın paniği

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bir iş yeri deposunda yangın çıktı. Yangın nedeniyle binadakiler tahliye edildi.

Babaeski’de köy evi alevlere teslim oldu

Babaeski’de müstakil bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Mehmet Emin Karamehmet kimdir?

Bir dönem Forbes’un en zenginler listesinde yer alan Mehmet Emin Karamehmet gündem oldu. Karamehmet, 2000 yılında Forbes dergisi tarafından dünyanın en zengin 29. insanı seçilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir