Binlerce gence müjde: Burslar 15 Bin lira oldu

Türk Tarih Kurumu, Öğrencilere Yönelik Burs Desteğini Artırıyor

Türk Tarih Kurumu (TTK), öğrencilere yönelik burs desteğini genişleterek yeni bir adım atmaya karar verdi. Kurumun amacı, öğrencilere daha fazla destek sağlayarak bursiyer sayısını 1000’in üzerine çıkarmak. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine destek olmayı hedefleyen bu girişim, eğitim hayatlarına önemli katkılarda bulunacak.

Burs Miktarları Yükseltiliyor

TTK, yükseköğretim öğrencilerine daha fazla destek sağlamak için burs miktarlarını ciddi şekilde artırmaya karar verdi. Doktora öğrencilerine sağlanan burs miktarı 9 bin TL’den 15 bin TL’ye yükseltilirken, yüksek lisans bursları da 6 bin TL’den 10 bin TL’ye çıkarılacak.
Aynı zamanda, lisans bursları da %50 oranında artırılacak. YKS başarı sıralamasına göre verilen burslar 2 bin 250 TL ile 6 bin TL arasından 9 bin TL’ye yükselecek. Bu düzenleme, lisans öğrencilerine önemli bir maddi destek sunacak.

Sosyal Bilimler Alanına Destek

Sosyal bilimler alanında birinci sırayı alan lisans öğrencilerine yönelik burs miktarları da artırıldı. Bu kategorideki burs miktarı 2 bin 250 TL’den 3 bin 375 TL’ye yükseltildi. Bu artış, öğrencilerin akademik başarılarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

189 Kişilik Kontenjan Açıldı

TTK, 2024 yılında 189 yeni bursiyer kabul edecek. Bu burslar Türkiye genelindeki lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilecek. Belirli kriterlere göre seçilecek olan bursiyerler, eğitimlerine devam etmek için önemli bir destek alacaklar.

Related Posts

TCMB Başkanı Karahan: En kısa sürede tek haneli enflasyona ineceğiz

TCMB Başkanı Fatih Karahan, “Merkez Bankasının hedefi bellidir, o da fiyat istikrarıdır. En kısa sürede tek haneli enflasyona ineceğiz.” dedi.

SPK’dan sermaye piyasası araçlarına ilişkin değişiklik

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Merkezi Kayıt Kuruluşunun (MKK) denetimine dair usul ve esaslar ile kaydileştirilen sermaye piyasası araçlarına ilişkin kayıtların tutulmasını düzenleyen yönetmelik ve tebliğinde değişikliğe gitti.

Yem sanayicilerinden mısırda yeni tarife kontenjanı talebi

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı Ülkü Karakuş, “Acilen mısırda yeniden bir tarife kontenjanı açılmasına ve mümkünse gümrüksüz getirilmesi için bir plan yapılmasına ihtiyaç duyuluyor.” dedi.

BIST 30 haftaya yüzde 0,2 düşüşle başladı

BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,2 düşüşle 10.333 puandan start verdi. Cuma günkü yüzde 0,7’lik gerilemenin ardından akşam seansında da momentumunu koruyan kontrat, S&P’nin kredi notu teyidi ve ABD bilanço-veri gündemiyle şekillenen küresel risk iştahı altında işlem görüyor.

Bankalara mesaj gönderildi: Merkez Bankası’ndan faiz hesaplamasına yeni düzenleme

Merkez Bankası, zorunlu karşılıklara ödenen faiz hesaplama yönteminde değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle politika faizi yerine ağırlıklı ortalama fonlama faizi esas alınacak.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir