SPK’dan sermaye piyasası araçlarına ilişkin değişiklik


Yabancı Yatırımcılar İçin Dijital Doküman Yönetim Sistemi Devreye Alındı

SPK’nın sermaye piyasası araçlarına ilişkin düzenlemeler içeren MKK’nın Kuruluş, Faaliyet, Çalışma ve Denetim Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Kaydileştirilen Sermaye Piyasası Araçlarına İlişkin Kayıtların Tutulmasının Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de yapılan değişiklikler bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Değişikliklere göre, MKK, yurt dışında yerleşik hak sahipleri adına yatırım kuruluşlarında hesap açılması için gerekli dokümanları, ilgililerinden elektronik ortamda temin edilebilecek ve hesap açacak yatırım kuruluşları ile paylaşabilecek merkezi Doküman Yönetim Sistemi (DYS) işlemlerini yürütecek.

Yurt dışında yerleşik hak sahipleri adına hesap açılması için gereken dokümanlar, yatırım kuruluşları tarafından MKK tarafından sunulan merkezi doküman yönetim sisteminden temin edilebilecek. Bu sistemle ilgili usul ve esaslar, MKK tarafından belirlenecek.

AYNI HESABA AİT BENZER BAŞVURU DÖKÜMANLARININ FARKLI BANKA VE ARACI KURUMLARA MÜKERRER GÖNDERİMİ ÖNLENECEK

Doküman Yönetim Sistemi, Türkiye’deki yabancı yatırımcıların hesap açma süreçlerini hızlandırmayı ve belirli standartlara uygun dokümanların dijital olarak yüklenmesini sağlayan bir platformdur. Bu sistem, mevcut manuel süreçlere göre hız, kalite ve maliyet avantajları sunmaktadır.

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım yaparken ihtiyaç duydukları dokümanların merkezi şekilde toplanması ve dijital kimliklerle paylaşılması, vergi numarası başvurusu ve diğer işlemlerde süreçleri hızlandıracağı gibi kurye gönderimi, tercüme işlemleri gibi zaman ve maliyet gerektiren süreçleri azaltacaktır. Bu sayede piyasalara katkı sağlanması hedeflenmektedir.


Related Posts

Yem sanayicilerinden mısırda yeni tarife kontenjanı talebi

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı Ülkü Karakuş, “Acilen mısırda yeniden bir tarife kontenjanı açılmasına ve mümkünse gümrüksüz getirilmesi için bir plan yapılmasına ihtiyaç duyuluyor.” dedi.

BIST 30 haftaya yüzde 0,2 düşüşle başladı

BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,2 düşüşle 10.333 puandan start verdi. Cuma günkü yüzde 0,7’lik gerilemenin ardından akşam seansında da momentumunu koruyan kontrat, S&P’nin kredi notu teyidi ve ABD bilanço-veri gündemiyle şekillenen küresel risk iştahı altında işlem görüyor.

Bankalara mesaj gönderildi: Merkez Bankası’ndan faiz hesaplamasına yeni düzenleme

Merkez Bankası, zorunlu karşılıklara ödenen faiz hesaplama yönteminde değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle politika faizi yerine ağırlıklı ortalama fonlama faizi esas alınacak.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Amasya’dan sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi

Amasya’nın Suluova ilçesinde sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi gerçekleştirildi.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir