Kozan Ciğeri 13. Portakal Çiçeği Karnavalı’nda Yoğun İlgi Gördü

Kozan Ciğeri, coğrafi işaret ile lezzet tescil başvurusu yapılan ürünler arasında yer alıyor. Kozan Ciğeri, 13. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda büyük ilgi gördü. Karnavalda yaklaşık yarım ton Kozan Ciğeri tükendi.

Bu yıl Adana’da düzenlenen 13. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda, Kozan Ciğeri ve Adana Kebabı gibi birçok yöresel lezzet ziyaretçiler tarafından beğeni ile karşılandı. Kozan Belediyesi tarafından Merkez Park’ta Dağılcak Tabiat Parkı lezzetleri sergilenerek milyonlarca ziyaretçiye tanıtıldı.

Karnavalda toplamda 500 kilo Kozan Ciğeri tüketilirken, mangal başındaki renkli görüntüler dikkat çekti. İl dışından gelen konuklar, Adana Kebabı ve Kozan Ciğeri’nin enfes tadına hayran kaldıklarını belirtti.

Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, Kozan Ciğeri’nin lezzet sunumuyla karnavalın en popüler yerlerinden biri haline geldiğini vurgulayarak binlerce ziyaretçiyle buluştuklarını ifade etti.

Ciğer ustası Sabri Koçyiğit ise, “Bu ciğerin en büyük özelliği keçi ve kuzu ciğerinden yapılması. Günlük 2,500-3,000 porsiyon talep alıyoruz. Kozan Belediye Başkanına teşekkür ederiz” dedi.

Kozan Belediyesi Standı sorumlusu Rıfat Akşahin, “Kozan lezzetlerini Adana’ya taşıdık” diyerek Kozan lezzetlerini bölge dışına taşımanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Karnaval ziyaretçisi Şebnem Yılmaz, “Memleket lezzetleri burada harika” dedi. Ankara’dan gelen Ahmet Topaloğlu da, Kozan Ciğerinin keçi ciğeri olmasının tadını çok beğendiklerini dile getirdi.

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir ise, Kozan Ciğeri için tescil başvurusu yaptıklarını ve keçi ciğerinin bölgede eşsiz bir lezzet sunduğunu belirtti.

Karnavalın renkli kişiliği olan Adana Kralı Hüseyin Şen, Kozan Ciğeri ve Adana Kebabı’nın bölgenin en sevilen lezzetleri olduğunu vurgulayarak, Kozan’da yetiştirilen ürünlerin benzersiz bir tat sunduğunu söyledi. – ADANA

Related Posts

Kredi kartı kullanırken yaptığınız bir hata sizi borç batağına sürüklüyor

Nakit alım gücünün günden güne düştüğü bu dönemde vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kartından harcama yapıyor.
İpin ucunu kaçıranlar ise ödemelerini karşılamakta güçlük çekerek çareyi asgari ödeme tutarını ödemekle buluyor. Ama aslında bu durum kredi kartı kullanıcılarını borç batağına sürüklüyor.

En düşük emekli aylığı belli oldu: Emekliye ek zam yok!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yılın ilk yarısına ilişkin TÜFE verisini yüzde 16.67 olarak açıklamasının ardından en düşük emekli aylıkları için gözler AKP’ye çevrildi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bugün yaptığı açıklamada en düşük emekli aylığının 16. 881 TL’ye yükseltileceğini açıkladı.

Haziranda üreticinin enflasyonu yükseldi

TÜİK Haziran ayı üretici fiyatlarını açıkladı. Buna göre haziranda üretici fiyatlar aylık yüzde 2,46 olurken, aylık bazda yüzde 24,45 oldu.

Dolar yükseldi, euro 47 TL!

İsrail-İran gerilimi, ABD’nin ek gümrük tarifeleri ile ilgili açıklamaları küresel piyasaları etkilemeye davam ediyor. Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları ile yükselişe geçen dolar yeni haftaya istikrarını koruyarak girdi. Alım …

Bakan Bolat ihracat rakamlarını açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dış ticaret verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye, deniz ticaret filosuyla dünyada ilk 10 hedefine ilerliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk denizcisinin ve denizciliğinin başarısına güvendiklerini belirterek, “Türk sahipli deniz ticaret filomuz dünyada ilk 10’da yer alma hedefine yaklaşıyor.” dedi.