Mardin Midyat’ta tarihi dokuyu korunuyor

Midyat’ta Tarihi Dokuyu Koruma Çalışmaları Devam Ediyor

MARDİN (İGFA) – Midyat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kentsel Tasarım Müdürlüğü ve KUDEB işbirliğiyle sürdürülen çalışmalar, yasalara uygun şekilde yürütülüyor. Midyat’ın benzersiz tarihi mirasını koruma ve gelecek kuşaklara aktarma amacı taşıyan belediye yetkilileri, “Midyat’ın mimarisi ve tarihi dokusu bizim için son derece değerlidir. Bu mirası korumak önceliğimizdir” şeklinde konuştular.

Denetimler sonucunda, modern malzemelerle yapılan cephe düzenlemeleri ve izinsiz eklemeler gibi uygunsuzluklar tespit edildi.

Yapı sahiplerine bilgi verilerek belirli bir süre tanındı; düzenleme yapmayanlar içinse kurumlar devreye girerek gerekli işlemleri yürütüyor.

İlçe halkı ve tarih tutkunları tarafından olumlu karşılanan çalışmalarla, Midyat’ın tarihi görünümünün korunması ve turizm potansiyelinin artırılması amaçlanıyor.

Midyat Belediyesi, tarihi dokuyu koruma ve yaşatma çalışmalarının aralıksız olarak devam edeceğini de duyurdu.

Related Posts

Trump şimdi de bu iki ülkeye kafayı taktı: Yüzde 25 vergi uygulayacak

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya ile Güney Kore’ye gönderdiği “tarife mektuplarında” bu ülkelerden 1 Ağustos’tan itibaren ABD’ye gönderilen tüm ürünlere, sektörel tarifelerden ayrı olarak yüzde 25 gümrük vergisi uygulanacağını bildirdi.

Tüp bebek tedavisinde havuza girilmemeli

Tüp bebek tedavisi sırasında havuza girmeyin. Uzmanlar, tüp bebek tedavisi gören anne adaylarına uyarılarda bulundu. 

Gazze’de ateşkes teklifinin detayları basına sızdı: Trump’tan ‘Ateşkes yakın’ çıkışı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bugün Beyaz Saray’a yapacağı ziyaret öncesinde, Tel Aviv hükümetinin Katar’a bir müzakere ekibi gönderdiği bildirildi. ABD basını, Katar’ın başkenti Doha’da yürütülecek müzakerelerde Hamas’a sunulacak ateşkes teklifinin detaylarını yayınladı.

Texas’ta acı bilanço: 28’i çocuk 80 ölü

ABD’nin Texas eyaletinde geçtiğimiz cuma günü meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 80’e yükseldi. Yetkililer, yaşamını yitirenler arasında 28 çocuğun bulunduğunu açıkladı. Guadalupe Nehri’nin taşması sonucu oluşan sel felaketi …

Minibüsle hafif ticari araç çarpıştı: 11 yaralı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde minibüs ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 11 kişi yaralandı.

Ünlü sporcu “kanserim” dedi! Bağışçıları kandırmak için burnuna iPhone kablosu soktu

İrlandalı Hurling yıldız Dj Carey kanser olduğunu iddia ederek bağışçıları dolandırdı. Ünlü spor yıldızı insanları inandırmak için burnuna iPhone kablosu soktu.