İzmir’de Küçük Menderes yeniden doğuyor

İZMİR (İGFA) – Avrupa standartlarında arıtma sayısı, kapasitesi ve kalitesiyle Türkiye’ye örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Küçük Menderes Havzası’nı korumak için çalışmalarını sürdürüyor.

450 milyon liralık yatırımla kapasitesi artırılan Torbalı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ni ocak ayında hizmete alan İZSU, Torbalı Ayrancılar-Yazıbaşı Atık Su Arıtma Tesisi’ndeki kapasite artırım çalışmalarını da sürdürüyor.

400 milyon liralık maliyetle tamamlanacak tesiste sanayi kuruluşlarının atık suları da arıtılacak ve tesisin kapasitesi günlük 7 bin metreküpten 25 bin metreküpe çıkacak. Ek ünitelerin yapımıyla eş zamanlı olarak bölgede kanalizasyon ve iletim hatları da yenileniyor.

Ayrancılar-Yazıbaşı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin Yazıbaşı, Ayrancılar, Kuşçuburun ve civarı yerleşim alanlarının evsel atık sularını arıttığını belirten İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, “2009 yılından beri hizmet veren tesisimizde yıllar içerisindeki nüfus artışından dolayı bir kapasite artırımına gittik. 2040 yılı öngörülerek yaptığımız proje tamamlandığında bölge nefes alacak. Torbalı’ya ardı ardına yaptığımız yatırımlar sayesinde Küçük Menderes’teki kirlilik kaynaklarını en aza indirmeyi hedefliyoruz. İZSU Genel Müdürlüğü olarak geçtiğimiz günlerde İzmir’in en büyük ikinci arıtma tesisi olan Torbalı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ni de devreye almıştık. Yaptığımız yatırımlarla Torbalı daha temiz bir çevreye kavuşarak ’sürdürülebilir çevre’ hedefine bir adım daha yaklaşmış olacak ” dedi.

Related Posts

Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile açığa alınan 4 polisin, “rüşvet” suçundan Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları davada, emekli Sayıştay denetçilerinden oluşturulacak bir heyetin bilirkişi raporu hazırlamasına karar verildi.

AKP’li Çelik açıkladı: Erdoğan haftaya DEM Parti heyetini kabul edecek

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki hafta DEM Parti heyetini kabul edeceğini açıkladı. Çelik, “Terörsüz Türkiye açısından önümüzdeki günler son derece önemli olacaktır” ifadelerini kullandı.

Tahran’dan kritik uyarı: İsrail’in silahlandırılması, İran’a saldırı hazırlığı anlamına geliyor olabilir

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Vahid Ahmedi, başta ABD olmak üzere bazı Batılı ülkelerin İsrail’e askeri teçhizat sevkiyatını artırdığına dikkat çekti. Ahmedi, İsrail’in silahlandırılmasının İran’a yeni bir saldırı hazırlığı anlamına gelebileceğini belirtti.

İstanbul’da bazı metro durakları kapatıldı!

İstanbul Valiliği Taksim ve Şişhane ve Taksim-Kabataş Füniküler hattının yolcu alımınına kapattı.

BBP’den Perinçek’e ‘Madımak’ tepkisi

BBP Genel Sekreteri Ahmet Yelis, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in katıldığı bir televizyon kanalında Madımak Katliamı ile partilerinin ilişkilendirilmesine tepki gösterdi.

Hatay’da orman yangını: Bin 800 civarında vatandaş tahliye edildi, yaklaşık 160 hane boşaltıldı, 60 hane de zarar gördü

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde orman yangını çıktı. Yangında bin 800 civarında vatandaş tahliye edildi, yaklaşık 160 hane boşaltıldı, 60 hane de zarar gördü