Yusuf Tekin’den özel okul temsilcilerine: Kendi içinizdeki kötü örnekleri ya kendi içinizde çözün ya da bize ulaştırın, biz gerekeni yapalım

“`html

Özel Okul Fiyatları Üzerine Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okullar içinde fahiş fiyat uygulayan kurumlarla mücadele edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Kendi aranızdaki bu olumsuz durumları ya çözün ya da bizimle paylaşın; biz gereken adımları atarız. Birlikte çalışma yolu ancak bu şekilde mümkün olabilir. Eğer üzerine düşenleri yapmazsanız, biz devreye gireriz. Cezai müeyyideler ve kapatma gibi yaptırımlarımız var; bunları uygulamaktan çekinmeyeceğiz çünkü hukukun üstünlüğü ve hakların korunması bizim önceliğimiz.” dedi.

Antalya’da Eğitim Sempozyumu

Yusuf Tekin, Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından düzenlenen “Türkiye’de ve Dünyada Özel Okullar” temalı “23. Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu”nun açılışına katıldı.

Bakan Tekin, özel okullar hakkındaki görüşlerinden dolayı muhalefetten eleştiriler aldığını belirterek, “Bu ülkede özel okul ve kamu okulu ayrımı yok, her ikisi de kamu hizmeti veriyor. Biz de bu hizmetlerin sağlıklı yürütülmesi için üzerimize düşenleri yerine getireceğiz.” ifadesini kullandı.

Eğitimde Yaşanan Gelişmeler

2002 yılında 367 bin 145 derslikle eğitim öğretime başladıklarını anımsatan Tekin, “2024-2025 eğitim öğretim yılına 734 bin 884 derslikle başladık. 2002’de 540 bin öğretmenle başlayan eğitim sürecinde şu an 1 milyon 239 bin öğretmenimiz var. Eğitim süreçlerini birlikte yürütüyoruz” dedi.

Tekin, 2002 yılında 2 bin 395 özel okulda FETÖ’nün etkin olduğunu, ancak şu anda bu tehdidin büyük ölçüde bertaraf edildiğini vurgulayarak, “Sizleri FETÖ vesayetinden kurtarmış olduk, bu da önemli bir başarıdır.” diye konuştu.

Eğitimde Sürekli Revizyon Gereksinimi

Özel okullar ve bakanlık olarak kamu hizmeti sunduklarını ifade eden Tekin, “Biz hizmet sağlayıcısı olduğumuz kadar, düzenleyici ve denetleyici bir otoriteyiz. Bu ikisini bir arada yürüttüğümüz için, daha fazla işbirliği yapmalıyız. Eğitim sektörü sürekli değişen ve gelişen bir alan, dolayısıyla işbirliğini kurumsal bir düzeye taşımak bizim için önemlidir.” şeklinde konuştu.

Özel okullara getirilen eleştiriler hakkında da bilgi veren Tekin, “12 bin özel okul arasında sadece 22 okul, yüksek ücret talep ediyor. Bu durum üzerinden yapılan genellemeler sağlıklı değil.” ifadesine yer verdi.

Öğretmenlerin Hakları ve Özel Okulların Teşviki

“Hepimiz, hak edenin hakkını almasını savunuyoruz, bu bizim ortak hedefimiz.”

Bakan Tekin, öğretmenlerin haklarıyla ilgili özel okullara gereken uyarıları yaptıklarını ve “Kimsenin emeğini karşılıksız bırakmamak için çaba gösteriyoruz.” dedi. Ayrıca, özel okullarla ilgili yeni teşvik uygulamaları üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Kötü Uygulamaların Önlenmesi

Yusuf Tekin, özel okulların kendi içlerindeki olumsuz örneklerle başa çıkmaları gerektiğini vurgulayarak, “Fahiş fiyat uygulayan veya öğretmenlerine güçlük çıkaran okullar, yalnızca kendileri değil, tüm sektör için olumsuz bir imaj yaratıyor. Eğer bu sorunları çözmezseniz, Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz devreye girmekte kararlıyız.” dedi.

“Biz çocuklarımızın ve velilerimizin haklarını korumak için ne gerekiyorsa yapacaktır. Burada popülizm yapmanın bir anlamı yok, kul hakkı söz konusu. Hepimizin üstlendiği bu sorumluluğu paylaşmalıyız.”


Yusuf Tekin

Günün Öne Çıkan Haberleri…

  • TIKLAYIN – İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakmıştı: Salwan Momika canlı yayında öldürüldü
  • TIKLAYIN – CHP’de ön seçim krizi: İmamoğlu tam destek verdi, Yavaş beklemede
  • TIKLAYIN – Antalya’da eski güreşçiyi öldüren ve başka bir güreşçiyi yaralayanlara ceza yağdı
  • TIKLAYIN – Dubai’de seks yaptığı için hapis cezasına çarptırılan İngiliz genç, af bekliyor
  • TIKLAYIN – AKP kurucularından Hüseyin Çelik: Mazlumlar zalim oldu; kendi militan yargımızı oluşturduk
  • TIKLAYIN – Suriye’de Devlet Bahçeli’nin adını taşıyan yeni parti kuruluyor

“`

Related Posts

Trump şimdi de bu iki ülkeye kafayı taktı: Yüzde 25 vergi uygulayacak

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya ile Güney Kore’ye gönderdiği “tarife mektuplarında” bu ülkelerden 1 Ağustos’tan itibaren ABD’ye gönderilen tüm ürünlere, sektörel tarifelerden ayrı olarak yüzde 25 gümrük vergisi uygulanacağını bildirdi.

Tüp bebek tedavisinde havuza girilmemeli

Tüp bebek tedavisi sırasında havuza girmeyin. Uzmanlar, tüp bebek tedavisi gören anne adaylarına uyarılarda bulundu. 

Gazze’de ateşkes teklifinin detayları basına sızdı: Trump’tan ‘Ateşkes yakın’ çıkışı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bugün Beyaz Saray’a yapacağı ziyaret öncesinde, Tel Aviv hükümetinin Katar’a bir müzakere ekibi gönderdiği bildirildi. ABD basını, Katar’ın başkenti Doha’da yürütülecek müzakerelerde Hamas’a sunulacak ateşkes teklifinin detaylarını yayınladı.

Texas’ta acı bilanço: 28’i çocuk 80 ölü

ABD’nin Texas eyaletinde geçtiğimiz cuma günü meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 80’e yükseldi. Yetkililer, yaşamını yitirenler arasında 28 çocuğun bulunduğunu açıkladı. Guadalupe Nehri’nin taşması sonucu oluşan sel felaketi …

Minibüsle hafif ticari araç çarpıştı: 11 yaralı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde minibüs ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 11 kişi yaralandı.

Ünlü sporcu “kanserim” dedi! Bağışçıları kandırmak için burnuna iPhone kablosu soktu

İrlandalı Hurling yıldız Dj Carey kanser olduğunu iddia ederek bağışçıları dolandırdı. Ünlü spor yıldızı insanları inandırmak için burnuna iPhone kablosu soktu.