DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den ortak açıklama: Hedef alınan sadece gazeteciler değil halkın haber alma hakkıdır, hakikattir, ifade özgürlüğüdür!

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Gazetecilerin Gözaltına Alınmasına Tepki Gösterdi

Gazetecilerin gözaltına alınmasıyla ilgili DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den ortak bir açıklama geldi. Dört kurumun yaptığı açıklamada, iktidarın yargıyı siyasallaştırarak toplum üzerinde baskı oluşturduğu ve gazetecilerin hedef alınmasıyla halkın haber alma hakkının ihlal edildiği vurgulandı.

Ortak açıklamada, “Son dönemde hız kazanan siyasallaşmış yargı operasyonlarıyla hedef alınan adalet, demokrasi ve halk iradesidir” denildi.

Sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Hedef alınan sadece gazeteciler değil, halkın haber alma hakkıdır, hakikattir, ifade özgürlüğüdür” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, gazetecilerin gözaltına alınması ve tutuklanmasının sıradanlaştırılmak istendiği belirtildi. Son dönemde birçok gazetecinin hedef alındığına dikkat çekilerek, halkın haber alma hakkının savunulması gerektiği vurgulandı.

Hukuksuzluğun, baskının ve zulmün iktidarın güvencesi olarak görülmemesi gerektiği üzerinde durulan açıklamada, “Halktan büyük bir güç yoktur” ifadelerine yer verildi.

Anadolu İnsanının Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Tanıştığı Bale Nedir?

Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir? Bu konuyla ilgili detaylar haberimizde…

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Siirt Belediyesi’ne kayyım atandı

TIKLAYIN – Bilirkişi soruşturmasında gözaltına alınan 3 gazeteci adliyeye sevk edildi

Ahmet Türk’ün yeğeni, silahlı saldırıda hayatını kaybetti

TIKLAYIN – İddia: Mansur Yavaş ön seçim kararına itiraz ediyor, kabul etmiyor

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Hukuk bir kere yoldan çıkınca!

TIKLAYIN – EFT ve havale işlemlerinde yeni sisteme geçiliyor

Related Posts

Lufthansa CEO’sunun eşi cinayet şüphelisi! İtalya’da öldürdü: Almanya’ya kaçtı

Lufthansa CEO’sunun eşi Vivian Alexander Spohr, İtalya’da 24 yaşındaki Gaia Costa’yı ezerek öldürdü. Cinayet şüphelisi olduğu belirtilen Vivian, kazanın ardından Almanya’ya kaçtı.

Bakan Ali Yerlikaya’dan ‘silah bırakma’ sonrası ilk mesaj: ‘Unutulmasın ki, biz bu topraklara dün gelmedik’

Terör örgütü PKK’li 30 kişilik bir grup, Süleymaniye’de silahlarını yakarak imha etti. Bu kapsamda sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Gerçekleşen bu süreçte artık silah değil, söz konuşacak” dedi.

Ukrayna’nın yeni Ankara Büyükelçisi Celal gündemi değerlendirdi: ‘İstiyoruz ki Karadeniz’de barış olsun’

Ukrayna’nın yeni Ankara Büyükelçisi Neriman Celal, Rusya ile ülkesi arasındaki savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kiev yönetiminin müzakerelere hazır olduğunu belirten Celal, Türkiye ile Ukrayna arasındaki yakın ilişkilere de dikkat çekti ve Karadeniz’de barış istediklerini dile getirdi.

Gazze’nin çilesi ne zaman bitecek

DÜNYA, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını durduracak ateşkes anlaşması haberini beklerken, İsrail ordusu Filistinli sivilleri öldürmeye devam ediyor.

AB’den İran’a nükleer silah uyarısı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının (UAEA) İran’ın nükleer programına ilişkin bağımsız değerlendirme yaparak barışçıl nitelikte olduğunu doğrulayabilecek tek tarafsız kurum olduğunu kaydetti.

AKP’li eski vekil uyardı: Tuhaf şeyler oluyor

AKP’li eski milletvekili Şamil Tayyar, terör örgütü PKK ve Suriye yapılanmasına dair dikkat çeken bir iddia ortaya attı.