Pezeşkiyan, Moskova’da Putin’le görüştü: Stratejik ortaklık anlaşması imzalandı

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Rusya’ya Resmi Ziyaret Gerçekleştirdi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, bugün resmi ziyaret kapsamında Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitti. Pezeşkiyan’ın uçağı yerel saatle 07.17’de Vnukovo Havalimanı’nda indi. Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen Pezeşkiyan, iki lider arasında ‘kapsamlı bir stratejik ortaklık anlaşması’ imzalandı.

Rusya Enerji Bakanı Sergey Tsivilev ve beraberindeki heyet, Pezeşkiyan’ı havalimanında karşıladı. Rusya heyetinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko ve bakanlığa bağlı Devlet Protokol Ofisi Başkanı Igor Bogdashev de bulunmaktaydı.

Küresel ve Bölgesel Konular Gündemde

TASS’ın bildirdiğine göre, Pezeşkiyan’ın Moskova ziyareti sırasında küresel ve bölgesel konular ele alınacak. Orta Doğu’daki son gelişmelerin yanı sıra Rusya ve İran heyetlerinin Güney Kafkasya’daki durumu ve İran’ın nükleer programıyla ilgili konuları görüşmelerde ele alması bekleniyor.

Rusya ve İran arasında 2001 yılında imzalanan İlişkilerin Temelleri ve İşbirliği İlkeleri Anlaşması 10 yıl süreyle geçerli olmuş, daha sonra 5 yıllık süreler boyunca otomatik olarak uzatılmıştı.

Putin: Çalışmaların Sonucundan Memnunuz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pezeşkiyan ile yapılan görüşmelerin önemine vurgu yaparak, kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasının imzalanacağını duyurdu. Putin, ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişimine olumlu katkı sağlayacağını belirtti.

Putin ve Pezeşkiyan, uluslararası ve bölgesel konuları görüşmek üzere bir araya geldi ve ikili ilişkilerin daha da güçlendirilmesine yönelik adımlar atmayı planladıklarını açıkladılar.

Pezeşkiyan: Anlaşma İkili İlişkilere İvme Kazandıracak

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Rusya ile imzalanacak kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasının ikili ilişkileri güçlendireceğini ve ileriye dönük sağlam bir temel oluşturacağını belirtti. Pezeşkiyan, Rusya ziyareti öncesinde bazı anlaşmaları değerlendirdiklerini ve olası hataları gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

Pezeşkiyan, bölgedeki sorunların ancak bölge ülkeleri arasında çözülebileceğini vurgulayarak, dış güçlerin durumu kötüleştireceğine inandıklarını dile getirdi. Putin ve Pezeşkiyan’ın imzaladığı ‘kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması’, iki ülke arasındaki işbirliğini daha da ileri götürecek nitelikte bulunuyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Dikkat çeken ‘AKP’ kulisi… İki isme çağrı: ‘Birileri sustursun şunları!’

AKP kulislerinde ‘Ömer Çelik, Efkan Ala gibi yöneticiler çıkıp, kimse bizim adımıza konuşamaz diye açıklama yapsın’ seslerinin yükseldiği iddia edildi.

Gençlerbirliği durmuyor: Adama Traore’nin ardından bir imza daha

Gençlerbirliği, Malili Sekou Koita’yı kadrosuna kattı

A Milli Takımın rakibi belli oldu

A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın 2027 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri C Grubu’ndaki son rakibi İsviçre oldu.

İsrailli Bakan, Filistinlilerin tutulduğu hapishanelere Gazze’deki yıkımı gösteren posterler astırdı: Mahkumların her gün görmeleri gereken şey bu

İsrailli Bakan, Filistinlilerin tutulduğu hapishanelere Gazze’deki yıkımı gösteren posterler astırdı: Mahkumların her gün görmeleri gereken şey bu

Avrupa Ligi’nde play-off turu heyecanı başlıyor: Samsunspor sahaya çıkıyor

Samsunspor’un da mücadele edeceği UEFA Avrupa Ligi’nde play-off turu ilk maçları start alıyor.

Kaza sonrası araç bu hale geldi: 1 ölü, 3’ü ağır 4 yaralı

İstanbul Büyükçekmece’de seyir halindeki otomobil, park halindeki TIR’a çarptı. Kazada otomobilde bulunan 1 kişi hayatını kaybederken, 3’ü ağır 4 kişi yaralandı.