Çin, viral enfeksiyonların “bilinmeyen hastalık” olarak nitelendirilmesine tepki gösterdi: Halkı paniğe sevk etmektedir

Çin, Viral Enfeksiyonların “Bilinmeyen Hastalık” Olarak Nitelendirilmesine Tepki Gösterdi

Çin, solunum yollarını etkileyen ve Aralık 2024’ten bu yana artan insan metapnömovirüsü (HMPV) gibi viral enfeksiyonların “bilinmeyen hastalık” olarak tanımlanmasının “insanları paniğe sevk ettiğini ve bilimsel gerçeklere karşı geldiğini” savundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Ciakun, geçen yılın son aylarından bu yana artış gösteren HMPV ve diğer hastalıklara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu tür viral enfeksiyonların “bilinmeyen hastalık” olmadığını söyleyen Guo, “(Enfeksiyonları) Bu şekilde tanımlamak bilimsel gerçekliğe karşı gelmek ve halkı paniğe sevk etmektir.” dedi.

Guo, “Kış, Kuzey Yarımküre’de solunum yolu enfeksiyonlarının en yoğun olduğu mevsimdir. Şu anda Çin’deki solunum yolu enfeksiyonlarının yoğunluğu geçen yılın aynı dönemine göre daha düşüktür.” diye konuştu.

Konuya ilişkin bakanlığın uzmanlarla bilgi paylaşımında bulunduğunu aktaran Guo, HMPV’nin yeni bir varyant olmadığını belirtti.

HMPV Nedir?

Çoğu kişinin henüz çocukken ve yaşamları boyunca birden fazla defa yakalandığı HMPV, solunum yolu hastalıklarına neden olan birçok patojenden biri olarak kabul ediliyor.

Mevsimsel grip ve Kovid-19’a benzer şekilde öksürük, ateş, burun tıkanıklığı ve hırıltı gibi belirtilere yol açan HMPV, çoğu vakada hafif seyrederken bebekler, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf kişilerde bronşit veya zatürre gibi ciddi komplikasyonlara sebep olabiliyor.

Çin’de, Aralık 2024’ten bu yana HMPV de dahil olmak üzere viral solunum yolu enfeksiyonu vakalarında ciddi artış gözlemleniyor. (AA)

Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı

Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | İstanbul için beklenen kar Trakya’dan geliyor

TIKLAYIN | 20 kilo altını çalarak kayıplara karıştılar

TIKLAYIN | Suriye’de “nasıl bir yönetim” tartışmaları sürüyor; otobüsler ikiye bölündü, kadınlara başörtüsü telkini, içkili mekânlara uyarı

TIKLAYIN | Savcı adayı Mithat Can Yalman, otel odasında ölü bulundu

TIKLAYIN | Masterchef’te ikinci finalist belli oldu

TIKLAYIN | Bir alkol grubuna daha zam geldi

Related Posts

Trump şimdi de bu iki ülkeye kafayı taktı: Yüzde 25 vergi uygulayacak

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya ile Güney Kore’ye gönderdiği “tarife mektuplarında” bu ülkelerden 1 Ağustos’tan itibaren ABD’ye gönderilen tüm ürünlere, sektörel tarifelerden ayrı olarak yüzde 25 gümrük vergisi uygulanacağını bildirdi.

Tüp bebek tedavisinde havuza girilmemeli

Tüp bebek tedavisi sırasında havuza girmeyin. Uzmanlar, tüp bebek tedavisi gören anne adaylarına uyarılarda bulundu. 

Gazze’de ateşkes teklifinin detayları basına sızdı: Trump’tan ‘Ateşkes yakın’ çıkışı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bugün Beyaz Saray’a yapacağı ziyaret öncesinde, Tel Aviv hükümetinin Katar’a bir müzakere ekibi gönderdiği bildirildi. ABD basını, Katar’ın başkenti Doha’da yürütülecek müzakerelerde Hamas’a sunulacak ateşkes teklifinin detaylarını yayınladı.

Texas’ta acı bilanço: 28’i çocuk 80 ölü

ABD’nin Texas eyaletinde geçtiğimiz cuma günü meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 80’e yükseldi. Yetkililer, yaşamını yitirenler arasında 28 çocuğun bulunduğunu açıkladı. Guadalupe Nehri’nin taşması sonucu oluşan sel felaketi …

Minibüsle hafif ticari araç çarpıştı: 11 yaralı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde minibüs ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 11 kişi yaralandı.

Ünlü sporcu “kanserim” dedi! Bağışçıları kandırmak için burnuna iPhone kablosu soktu

İrlandalı Hurling yıldız Dj Carey kanser olduğunu iddia ederek bağışçıları dolandırdı. Ünlü spor yıldızı insanları inandırmak için burnuna iPhone kablosu soktu.