İstanbul trafik yoğunluğunda dünya lideri oldu, sürücüler yılda 105 saatlerini yollarda geçirdi: İşte o sıralama

İstanbul, Dünya Genelinde En Yoğun Trafik Şehri Oldu!

Inrix’in 2024 yılı raporuna göre, İstanbul dünya genelinde en yoğun trafik yaşanan şehirler arasında zirveye yerleşti. Sürücüler artık yılda 105 saatlerini trafikte geçiriyorlar ve bu süre geçen yıla göre %15 artış gösteriyor.

New York İkinci Sıraya Geriledi

Karar tarafından paylaşılan habere göre, geçen yıl altıncı sırada bulunan İstanbul, 2024’te trafik sıkışıklığında yaşanan artışla birinciliği New York’un elinden aldı. New York ikinci sıraya gerilerken, Chicago üçüncü, Meksiko şehri ise dördüncü sırada yer aldı. Bu şehirlerde sürücüler yılda 97 ila 102 saat arasında trafikte zaman kaybı yaşıyorlar.

Paris ise dünya genelinde altıncı sırada yer alırken, Avrupa’da ikinci sırayı koruyor. Cape Town dokuzuncu sıradaki yerini muhafaza ederken, Toronto ise dünyanın en yoğun trafik yaşanan 25 şehir listesinde sondan birinci sırada yer alıyor.

Inrix raporu, 37 ülkede 1.000’den fazla şehrin trafik durumunu analiz ederek küresel bir değerlendirme sunuyor. Rapor, pandemi sonrası dönemde trafik sıkışıklığının büyük ölçüde arttığını gösteriyor.

Analistler Çözüm Arayışında

Inrix analisti Bob Pishue, pandeminin ilk dönemlerinde düşük trafik seviyelerinden sonra 2020’den itibaren trafik hacminin kademeli olarak arttığını belirtiyor. Özellikle teknoloji merkezlerinde uzaktan ve hibrit çalışma modellerinin azalmasıyla şehir merkezlerine yapılan yolculuklarda artış yaşanıyor. Pishue, hafta sonlarında şehirlerdeki ekonomik aktivitelerdeki artışın da bu duruma katkı sağladığını vurguluyor.

Günün Öne Çıkan Haberleri

Tıklayın: Uzmanlar İstanbul karı için tarih verdi!

Tıklayın: Türkiye’de 2024’te en çok satılan otomobil markaları belli oldu

Tıklayın: Wanda Nara barışmak istedi, Icardi reddetti

Tıklayın: Tarım Kredi’de 5,5 milyonluk vurgun!

Tıklayın: 10 soruda özel okul fiyatları: Ne kadar zam gelecek, yemek ve servis ücretleri ne olacak?

Tıklayın: Ertuğrul Özkök: Orta Doğu’da dengeleri sarsacak bir fotoğraf

Related Posts

Dışişleri Bakanlığı’ndan Batı Şeria’nın ilhakına yönelik çağrılara tepki: En güçlü şekilde reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bakan ve siyasetçilerin ilhak çağrılarına ilişkin, “Batı Şeria’nın ilhakına yönelik ifadeleri en güçlü biçimde reddediyoruz. Bu tür beyanlar, İsrail’in uluslararası hukuka aykırı yerleşim politikalarının ve işgali kalıcı hale getirme yönündeki çabalarının açık bir göstergesidir.” dedi.

Avrupa’nın yeni nesil meteoroloji uydusu MTG-S1 uzaya başarıyla fırlatıldı

Avrupa’nın yeni nesil hava durumu uydusu Meteosat Üçüncü Nesil-Sounder 1 (MTG-S1), ABD’nin Cape Canaveral Üssü’nden uzaya başarıyla fırlatıldı.

Kadın polise tekme attı, ortalık karıştı!

Samsun’un İlkadım ilçesinde, park yeri tartışması nedeniyle çıkan kavgada polise mukavemette bulunduğu iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Aras Kargo’nun sahibi boşandı, mahkeme kararını dansöz oynatarak kutladı

Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Baran Aras, geçtiğimiz haftalarda 14 yıllık evliliğini noktalamış ve Elif İnci Aras’tan resmen boşanmıştı. Daha önce imzaladığı evlilik sözleşmesi ile adından söz ettiren Baran Aras, şimdi de boşandıktan sonra lüks yatında verdiği dansözlü partiyle gündem oldu.

Kuzey Kore’de plaj sezonu açıldı: Ülkenin lideri kaydıraktan kayanları izledi

Kuzey Kore, Kim Jong Un’un liderliğinde dev bir sahil tesisini halkın kullanımına açtı. Yabancı turist yasağı sürerken açılışı yapılan Wonsan-Kalma bölgesi, hem iç turizmi canlandırmayı hem de Rus ve Çinli turistleri çekmeyi hedefliyor. Ancak uluslararası ilgiyi toplamak için henüz erken görünüyor.

Kabotaj Bayramı etkinliklerinde kaza: Yaralılar var

Sakarya’nın Karasu ilçesinde Kabotaj Bayramı etkinlikleri sırasında cankurtaran jet skisi, fiber tekneye çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı, o anlar canlı yayına yansıdı.