2025 ekonomisinde ‘kararlılık’ hedefi






İzmir İhracatında Kararlılık: 2025 Hedefleri

İhracatta 2025 Hedeflerine Doğru İzmir Kararlı

2025 Ekonomisinde Kararlılık

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 2024 yılını %1’lik artışla 18,4 milyar dolar ihracatla kapattıklarını açıkladı. Eskinazi, sanayi ihracatının 9,5 milyar dolar, tarım ürünleri ihracatının %4 artışla 7,6 milyar ve madencilik ihracatının %23 artışla 1,3 milyar dolar olduğunu belirtti.

Eskinazi, 216 ülke ve bölgeye yapılan ihracatta 111’ine artış sağlandığını belirtirken, özellikle Almanya, ABD ve Avrupa Birliği ülkelerine yapılan ihracatın önemli olduğunu vurguladı.

Ege Bölgesi’nin 2024 yılındaki toplam ihracatının 43 milyar dolara ulaştığını açıklayan Eskinazi, Türkiye genelinde İzmir’in 23,8 milyar dolarlık ihracatla üçüncü sırada yer aldığını ifade etti. Ayrıca, İzmir’in üretim ve ihracat potansiyelinin diğer şehirlere göre önemli olduğunu vurguladı.

2025 Ekonomisinde Kararlılık

Jak Eskinazi, istihdamın artması ve kur hedeflerine ulaşılması durumunda, 262 milyar dolarlık OVP hedefini gerçekleştirebileceklerini belirtti. Ayrıca, Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinin moral etkisi yarattığını da dile getirdi.

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan, Orta Doğu’daki krizlerin Türk ihracatına olumlu etki yaptığını ve ABD’nin korumacı politikalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Türk üreticilerin ihracatlarını artırmak için fırsatları değerlendirdiklerini vurguladı.

Related Posts

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Amasya’dan sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi

Amasya’nın Suluova ilçesinde sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi gerçekleştirildi.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

Türk çay devi iflas bayrağını çekiyor

120 yıllık geçmişe sahip Türkiye’nin köklü çay markası Tirebolu 42, mali darboğazı aşamayınca konkordato sürecine girdi. Mahkeme, alacaklılarla yapılacak kritik toplantı için tarih verdi.

‘POS cihazları üzerinden kara para aklama’ iddialarına MASAK’tan yalanlama

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığınca, bazı çevreler tarafından dile getirilen “Türkiye kara para ağına sürükleniyor” iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirilerek, “MASAK, adli mercilerimiz ve kolluk kuvvetlerimizle sıkı işbirliği içinde kara parayla mücadelesini kesintisiz bir biçimde sürdürmektedir.” ifadesi kullanıldı.

Çin geri adım mı attı? ABD’ye yönelik bazı vergileri kaldırdı iddiası

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşları yerini iddialara bıraktı. Çin’in ABD’ye yönelik uyguladığı yüzde 125 oranındaki tarifeyi kaldırdığı iddia edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir